در حال حاضر پیاز خشک صنعتی بسیار پر طرفدار می باشد چراکه برای درست کردن تمامی غذاها مورد کاربرد است.
از سوی دیگر، کسانی که مشکلی با پیاز ندارند، می توانند از اثرات بسیار مثبت فروکتان ها بر سلامتی کاملاً لذت ببرند.
به عنوان مثال، مطالعات دانشگاه تویاما در ژاپن نشان داده است که فروکتان های پیاز در برابر ویروس های آنفولانزای A، یعنی در برابر آنفولانزا موثر است.
علاوه بر این، فروکتان ها فلور روده را فعال می کنند، حرکات روده را تقویت می کنند و جذب کلسیم و سایر مواد معدنی را افزایش می دهند.
پیاز سرشار از مواد حیاتی است.
100 گرم پیاز حاوی گرد:
7.4 میلی گرم ویتامین C (8 درصد از دوز توصیه شده روزانه): دارای اثر آنتی اکسیدانی به عنوان یک پاک کننده رادیکال است.
156 میکروگرم ویتامین B6 (8 درصد از دوز توصیه شده روزانه): برای متابولیسم اسید آمینه مهم است.
4 میکروگرم ویتامین B7 (4 درصد از دوز توصیه شده روزانه): رشد سلول های خونی، پوست، مو و بافت عصبی را افزایش می دهد.
162 میلی گرم پتاسیم (8 درصد از دوز توصیه شده روزانه): برای اعصاب و عضلات مهم است.
50 میلی گرم گوگرد (10 درصد از دوز توصیه شده روزانه): فلور روده ای سالم را تقویت می کند، از کبد حمایت می کند و اثر سم زدایی دارد.
ترکیبات گوگردی موجود در پیاز از ارزش دارویی ویژه ای برخوردار است.
اتفاقاً آنها هم هستند که هنگام بریدن پیاز باعث جاری شدن اشک می شوند.
گوگرد باعث جاری شدن اشک می شود.
ترکیبات گوگرد موجود در پیاز اسید آمینه حاوی گوگرد و ضد عفونی کننده ای به نام ایزو آلیین است.
در لایه های سلولی بیرونی سلول های پیاز قرار دارد. اما در داخل سلول، آنزیم آلیناز وجود دارد.
هنگامی که این دو ماده در هنگام برش پیاز با هم تماس پیدا می کنند، آنزیم اسید آمینه را به قسمت های جداگانه تجزیه می کند و ماده ای به نام پروپانتیول-S-اکسید ایجاد می کند.
با این حال، می توانید با استفاده از یک چاقوی بسیار تیز هنگام خرد کردن پیاز، استفاده از عینک غواصی با یک قطعه بینی، یا اجازه دادن به پیاز برای مدتی در یخچال قبل از خرد کردن، از پارگی جلوگیری کنید.
با توجه به خواص تقویت کننده سلامتی ترکیبات گوگرد به ویژه برای سیستم قلبی عروقی فرد خوشحال می شود .